Internationale beweging

Solid is een internationale beweging die in allerlei sectoren tractie krijgt. De BBC pioniert met deze techniek, de NHS onderzoekt deze in de gezondheidszorg, de Vlaamse overheid heeft deze visie geadopteerd enz. Het wordt dus al in allerlei sectoren en toepassingen buiten Nederland ontwikkeld.

Nederlandse voorbeelden in voorbereiding

Ook in Nederland gaan steeds meer sectoren aan de slag met deze techniek. Er zijn allerlei voorbeelden en mogelijkheden te bedenken hoe Solid in sectoren meerwaarde kan leveren en toegepast kan worden. In Nederland zijn we betrokken bij volgende voorbeelden in ontwikkeling, in voorbereiding of in planning.


Mijn financiƫn

Het aanvragen van inkomenstoeslagen voor burgers is vaak complex om meerdere redenen. Het Virtueel Inkomsten Loket, een programma van ICTU, VNG, Gemeente Utrecht, Eindhoven en Buren brengt hier verandering in. In Nederland hebben we een eerste proefopstelling ontwikkeld om het aanvragen van toeslagen te vereenvoudigen in combinatie met een datakluis gebaseerd op de open technologie van Solid.

Mijn Energie

In onze huidige wereld is duurzaam energiebeheer van cruciaal belang. Door energiegegevens op een intelligente en veilige manier te laten samenwerken, worden nieuwe inzichten en toepassingen mogelijk die bijdragen aan een duurzamere, efficiƫntere en betrouwbaardere energiesector.

Mijn Gezondheid

Tijdens je levensloop en in zorgsituaties zijn er vaak meerdere zorgverleners betrokken. In die zorgprocessen is de mens het scharnierpunt. Door de gezondheidsgegevens via Solid beschikbaar te maken bij de bron kunnen relevante gegevens gemakkelijk meebewegen tijdens de contacten die nodig zijn. In een datakluis kunnen andere informatiebronnen staan die nuttig kunnen zijn voor het begrijpen van iemands context. Meer weten over projecten in ontwikkeling rondom dit thema? Neem contact op:

Mijn loopbaan en studie

Het delen van je diploma is een veel voorkomende situatie bij solliciteren of bijv. het aantonen in de zorg dat je over de juiste papieren beschikt.
Met behulp van o.a. datakluizen kun je deze veilig en verantwoord delen. Meer weten over projecten in ontwikkeling rondom dit thema? Neem contact op

Oplossingen in andere domeinen en sectoren

Naast bovenstaande voorbeelden is Solid in vele andere domeinen inzetbaar, van overheid, energie, retail, cultuursector, enz. Ben je benieuwd wat de open technologie van Solid kan betekenen in jouw sector? Neem dan contact op

Samenwerken

Geinteresseerd om concreet en laagdrempelig aan de slag gaan: Bekijk enkele mogelijkheden om samen te werken.